V minulé epizodě dokázaly Věčné duše vměstnat celý týden do čtyř hodin. Užily si spoustu zábavy, vědy i klidu. Nyní je ale lenošení u konce. Je čas se opět vydat na lov Nezzodana!  

CO SE STALO POSLEDNĚ? 

V uplynulém týdnu si každá Duše tak trochu vyrazila po svém. Proto se v dnešním článku podíváme na to, co každý člen skupiny za těch sedm dní prožil.

BRINDAL

Náš oblíbený hobit si nastavil denní rutinu. Každé dopoledne trénoval s Thomem a Mistralem. Obědy trávil s Mistralem na jejich Tour de Knedlík, na kterém ochutnávali a hodnotili veškeré prodejny s knedlíky v Zadashi. Zároveň se věnoval také studiu tajemného řemesla očarovávání předmětů u Pumatů.

O nocích se Brindal vykrádal ze svého pokoje, aby se účastnil večerních nelegálních soubojů. Kromě toho, že tam všechny zmlátil, tak také získal dopis, který Věčným duším poslal jejich oblíbený gnóm Peter.

MISTRAL

Modrák se kromě společného tréninku s prcky a ochutnávání knedlíků věnoval hraní šachu. Duše se seznámily s jistým panem Ottem, který byl přítelem starého pana Blazegripa. Pomohly mu jeho dávno ztraceného přítele najít a ukončit jeho trápení. Panu Ottemu se poté velmi ulevilo, ale ztratil smysl života. Z toho důvodu ho začal Mistral pravidelně navštěvovat, povídat si s ním a hrát šachy.

Mistral Ottemu také nabídl, že může doprovázet Duše při jejich cestě na Manažerijské pobřeží. Starý muž byl Mistralovi vděčný a věnoval mu tak svůj starý kouzelný meč jménem Protiva. Meč bohužel není něco, s čím by Mistral uměl zrovna dobře, ale Brindal ho v tom jistě vycvičí!

Ke konci týdne kul Mistral také nějaké pikle, ale bohužel jsme během toho byli vyhozeni ze studia, takže nevím, co přesně se stalo. Pardon, ale nechci si zkazit překvapení, doufám, že mi to odpustíte. Což mi připomíná, že i Brindal vlastně kul nějaké pikle.. sakra, to posílání lidí ven ze studia je trochu komplikace pro psaní těchto článků. Měl by to začít dělat někdo jinej. Killereeeeeeeeeee!!!

(„To tak, píš si to pekne sám, aspoň máte pekné poznámky po hraní! “ pozn. šéfredaktora, alias Killera, ktorý tento článok opravoval a vydával, takže Kuba o tejto časti textu vôbec nevie, hehe)

ANTHONY

Dvorní mudroprd Věčných duší se většinu týdne věnoval studiu v archivu Kobaltové duše. Místní čtivo bylo očividně skutečně zajímavé, protože Anthony strávil v archivu téměř celý týden. Zpět do Šneka se také vracel s jemným vrčením... to studium medvědodlakologie bylo možná až moc intenzivní!

Kromě toho se Anthony také bavil tradičním shoppingem a zajímavou návštěvou u Pumatů.

THOMERICAN

Trpaslík trávil každé dopoledne tréninkem s Brindalem a Mistralem. V odpoledních hodinách se poté snažil u místních hobitů naučit, jak se vlastně vyrábějí šperky. Základy pochytil, ale je před ním ještě mnoho týdnů učení, aby byl schopný vyrábět prvotřídní náhrdelníky a prsteny. Thom se také na celý týden vzdal svého milovaného Smrťáka a nechal ho u Pumatů, aby do něj vložili trochu té magické moci.

Tým Thom&Q se také vydal do místního archivu Kobaltové duše, aby zařídili, že v knihách bude zaznamenáno, že existují hobiti, kteří nocují v žábách. Vzali s sebou také Brindala, aby jim toto zjištění dosvědčil. Rád bych to popsal víc, ale to se moc nedá. Proto vám tady nechám video, tohle prostě musíte vidět.

Komedie v archivu přímo zde!

QUE T.

Nejoblíbenější robot v Zadashi se rozhodl připravovat na cestu na pobřeží. Trávil tedy mnoho času u místního rybníka, kde společně se svým kuřetem Pípou koučoval místní plavecký tým. Také si pořídil fakt parádní slamák! Jo a v neposlední řadě samozřejmě s Pípou trénoval a snažil se z něj vychovat nebezpečný stroj na zabíjení..

Kromě zábavy a vědeckého okénka v knihovně se Que T. ale věnoval také jedné závažné věci. Za přítomnosti Thomericana se Que začal rozebírat a chtěl zjistit, co ho vlastně pohání. Po velmi bolestivém procesu společně zjistili, že Que T. má v sobě tajemný čtyřstěn, který viděl již ve svých vizích. Je to tedy pravda. Byl dříve trpaslicí.

Po týdnu se do Zadashe vrátili i Oremid se Zermenem. S druhým jmenovaným se Duše zatím nepotkaly. Oremid se s nimi ale setkal a skupina mu předala získané informace. Zároveň si k sobě pozval Anthonyho na návštěvu. Na tomto setkání mu sdělil, že ho čeká schůzka s členy Clovinského konkordu. A Anthonyho chtěl s sebou. Ten se tedy rychle rozběhl rozloučit se zbytkem skupiny a následně společně s Ordemidem vstoupil do teleportačního kruhu.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Jaké informace se Věčné duše dozví od Zermena Zářivého?

• Podařilo se Pumatům opravit kouzelnou hůl a očarovat Smrťáka?

• S jakými informacemi se vrátí Anthony?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes večer od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!