Na letošním Super Bowlu se studio Universal pochlubilo prvním oficiálním trailerem na snímek Twisters, očekávané pokračování slavného katastrofického filmu z roku 1996 o zuřivých tornádech. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Helen Hunt a Billa Paxtona tentokrát nahradí jiná dvojce hrdinů. Tu budou tvořit Daisy Edgar-Jones (Normální lidi) a Glen Powell (Top Gun: Maverick), kteří si s lovem bouří zřejmě ukousnou příliš velké sousto. Zmíněný herec těsně před koncem minulého roku každopádně uvedl, že snímek bude samostatnou podívanou, v níž se postavy z předešlého filmu neobjeví. 

I tak je ale možnost, že pokračování bude mít na film z roku 1996 alespoň nějakou vazbu, tedy samozřejmě kromě toho, že v něm budou také ničivá tornáda. Nějakou dobu se šuškalo o tom, že hrdinka v podání Daisy Edgar-Jones by mohla být dcerou protagonistů z jedničky, které si zahráli výše zmínění Helen Hunt a Bill Paxton. Definitivní odpovědi se ale zřejmě dočkáme až s uvedením filmu do kin.

Trailer každopádně nevypadá vůbec špatně, když k tomu ještě připočteme slušné herecké obsazení, mohl by se z filmu vyklubat důstojný nástupce. Samozřejmě to ale nechceme zakřiknout! 

Režii si vzal na starost Lee Isaac Chung, který před několika lety zabodoval na Oscarech s dramatem jménem Minari (2020). Scénář vznikl rukou Marka L. Smitha, který se podílel na psaní filmu REVENANT Zmrtvýchvstání (2015).

Dále hrají Anthony Ramos, Brandon Perea, Kiernan Shipka, Maura Tierney, Harry Hadden-Paton, Sasha Lane, Nik Dodani, David Corenswet a Tunde Adebimpe.

V našich kinech by se měl snímek objevit 18. 7. 2024.