Minulý rok jsme se dočkali finální řady seriálu Volejte Saulovi (Better Call Saul), spin-offu k legendárnímu Perníkovému tátovi (Breaking Bad), o nějž se taktéž postaral scenárista Vince Gilligan. Právě v roce 2022 jsme se také dozvěděli, že talentovaný filmař už chystá svou další seriálovou podívanou. Tentokrát však drogové a zločinecké univerzum Waltera Whitea a Saula Goodmana opustíme, Gilligan pro nás totiž připravuje něco ze zcela jiného soudku.

Pro službu Apple TV+ chystá jakousi temnou sérii s prvky sci-fi, která se má podle všeho také odehrávat ve městě Albuquerque v Novém Mexiku. Výrobu ale samozřejmě zastavila stávka scenáristů, která nedávno konečně dospěla ke svému konci. Gilligan tak pro server Variety nedávno potvrdil, že se opět vrátil zpátky do práce. Momentálně má v plánu odjet do Los Angeles, kde by se měl sejít s ostatními scenáristy, aby mohli dokončit práce na první řadě. 

Gilligan uznal, že kvůli stávce krapet ztratili tempo, přičemž pokud by k ní nedošlo, už by pravděpodobně začali s natáčením. Zároveň ale stávku označil za nutnou, nicméně už je velice rád, že je u konce. Podle jeho slov se také zdá, že první klapka nového seriálu by mohla padnout někdy během zimy. Stále však nevíme, na co přesně se máme těšit. Podle všeho se Gilliganova nová série bude podobat známému seriálu The Twilight Zone (1959), z něhož si bral inspiraci také populární britský seriál Černé zrcadlo (2011).

Nějakou dobu už také víme, že jednu z primárních rolí by si měla zahrát Rhea Seehorn, která ve výše zmíněném seriálu Volejte Saulovi ztvárnila právničku Kim Wexler. Vince Gilligan ale uvedl, že postava, kterou bude hrát v chystané sérii, se bude od fanoušky oblíbené Wexler opravdu velice lišit, což ho upřímně činí krapet nervózním, proto doufá, že to diváci přijmou dobře. 

O tvůrcův nový seriálový projekt se pralo hned několik velkých streamovacích služeb a studií, včetně Amazonu a AMC, na kterém běžely seriály Perníkový táta a Volejte Saulovi, nakonec však zvítězilo zmíněné Apple TV+.

Seriál bude produkovat ještě studio Sony Pictures Television, se kterým už má Gilligan uzavřenou exkluzivní smlouvu.