Minulý rok se na filmovém festivalu v Karlových Varech objevilo belgické drama Tu, které mimo jiné zabodovalo i na Berlinale. Na světě nyní máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jednou z hlavních postav se stává Stefan (Stefan Gota), rumunský stavební dělník žijící v Bruselu, který se chystá vrátit domů, aby navštívil svou matku. A dost možná tam už zůstane. Během čekání na opravu auta se ale seznámí se Shuxiu (Liyo Gong), belgicko-čínskou expertkou na mechy a lišejníky. Jak již bylo zmíněno, snímek se objevil na berlínském mezinárodním filmovém festivalu, kde vyhrál v kategorii Nejlepší film sekce Encounters. Pokud jsou pomalá a emotivní dramata vaším šálkem čaje, snímku byste mohli dát šanci. 

O scénář a režii se postaral belgický filmař Bas Devos, který má za sebou dramata jako Violet (2014) a Ghost Topic (2019). Kromě výše zmíněných herců se ve filmu objeví také Teodor Corban.

V USA bude snímek premiérovat 9. 2. 2024, necháme se překvapit, zda se film někdy v budoucnu dostane také do našich kin.