Máte ještě doma trička s nápisy Team Edward a Team Jacob? Samozřejmě, že ano, však kdo by neměl! V budoucnu přijde čas je opět vytáhnout, protože server The Hollywood Reporter nedávno oznámil, že ve výrobě je seriálová adaptace knižní série Stmívání, kterou se proslavila autorka Stephenie Meyer. Seriál, na jehož výrobu bude dohlížet studio Lionsgate Television, je sice ve velice brzké fázi vývoje, ale už máme na palubě hlavní scenáristku.

Tou se stane Sinead Daly, která už navíc s prací se seriálovými nemrtvými má určité zkušenosti. Stala se totiž například producentkou a jednou ze scenáristek k sérii The Walking Dead: World Beyond (2020), jednomu ze spin-offů k legendárnímu zombie seriálu. Dále psala scénáře pro seriály jako The Get Down (2016) a Vychováni vlky (2020). Scenáristka tak má momentálně s výše zmíněným studiem jednat o tom, kterým směrem vlastně chystanou adaptaci vezmou. Žádní herci tak zatím na palubě nejsou. 

Jelikož je navíc celý projekt ještě v plenkách, tak Lionsgate Television ho zatím žádné streamovací službě nebo kanálu nenabídlo. To by se ale mělo změnit patrně už v následujících měsících. Ovšem jelikož měla nechvalně známá filmová série zatraceně velký komerční úspěch (všechny filmy vydělaly dohromady přes 3 miliardy dolarů), je velice pravděpodobné, že o seriál mezi případnými kupci zájem bude.

Zmíněný server taktéž uvedl, že podle určitých zdrojů by se na výrobě seriálu měla podílet také sama autorka Stephenie Meyer. Původní knižní série se skládá z titulů Stmívání (2005), Nový měsíc (2006), Zatmění (2007) a Rozbřesk (2008), přičemž pokud se chystaný seriál skutečně odlepí od země, pravděpodobně všechny čtyři díly zadaptuje.

I přestože filmové adaptace rozhodně nepatří mezi nejmilovanější série historie kinematografie, tržby měly rozhodně slušné. Díky nim se navíc především proslavila herecká dvojice Kristen Stewart a Robert Pattinson. 

Stmívání se zaměřuje na příběh dospívající dívky Isabelly „Belly“ Swanové, která se jednoho dne zakouká do mladíka jménem Edward Cullen. Následně pak zjistí, že Edward je ve skutečnosti stoletý upír, který začne po Belle také házet očkem.

Samozřejmě z toho bude jedna velká a komplikovaná láska, ve které nebude chybět třeba zamilovaný trojúhelník s nabručeným Jacobem a samozřejmě dojde i na třpytící se upířiska. Každopádně uvidíme, kterým směrem se nová adaptace vydá tentokrát.