Nedávno nám konečně odstartovalo natáčení dalšího Trona, který ponese podtitul Ares. Snímek už má na palubě několik známých hereckých tváří, patří mezi ně i Jared Leto (Morbius), který by ve snímku měl ztvárnit hlavní roli. A nyní snímek hlásí další hvězdnou posilu.

Tou se stane americká herečka Gillian Anderson, kterou můžeme především znát jako agentku Scullyovou z legendárního seriálu Akta X (1993). V posledních letech také zazářila v titulech jako Koruna (2016) a Sexuální výchova (2019). Zatím ovšem není známo, koho přesně si ve filmu zahraje. Více informací o jednotlivých postavách bychom se snad mohli dočkat až po konci hlavní části produkce. 

Režisér Joachim Rønning (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta), který si třetího Trona vzal pod palec, už před nějakou dobou odhalil, že film se zaměří na téma umělé inteligence, stejně tak si i posvítí na otázku, co přesně znamená být skutečnou lidskou bytostí a co to obnáší.

V rámci toho se můžeme těšit na příběh, v němž začnou uvědomělé programy přecházet do skutečného světa, jedním z nich bude i titulární Ares v podání Jareda Leta.

Podstatné role také ztvární Evan Peters (Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera) a Greta Lee (Minulé životy). Dále se můžeme těšit na herce jako Jodie Turner-Smith (Anne Boleyn), Cameron Monaghan (Star Wars Jedi: Fallen Order) a Sarah Desjardins (Noční agent).

O scénář se postarali Jesse Wigutow (Tak to chodí) a Jack Thorne (Enola Holmesová). Datum premiéry zatím Tron: Ares nemá, ale odhadem by to mohlo být někdy v roce 2025.