Nedávno konečně padla poslední klapka k očekávanému sci-fi titulu Tron: Ares, ve kterém se vrátíme do slavného digitálního světa počítačových obvodů. Snímek tudíž může zamířit do postprodukce, pokud všechno půjde dobře, tak se filmu dočkáme na podzim příštího roku. O konci natáčení informoval režisér Joachim Rønning na svém Instagramu, podělil se také o nějaké fotky ze zákulisí, které si můžete prohlédnout níže.

Před několika dny také vyšlo najevo, že ve filmu se objeví i starý dobrý Jeff Bridges, který se stal jednou z hlavních tváří obou dvou předchozích Tronů z let 1982 A 2010. Opět by si měl zahrát programátora a tvůrce videoher Kevina Flynna, je ale také možné, že se dočkáme jeho zrcadlové digitální verze jménem Clu. 

Nyní je otázkou, nakolik velká jeho role v nadcházejícím snímku vlastně bude. O žádnou zásadní úlohu ale asi zřejmě nepůjde, protože herec se k natáčení připojil poměrně pozdě. Že by šlo jen o pouhé cameo? To holt uvidíme.

Hlavní postavou se každopádně stane sebeuvědomělý program jménem Ares, kterého si zahraje Jared Leto (Morbius), taktéž jeden z hlavních producentů filmu. Ares bude jedním z programů, co vystoupí z digitálního světa do světa skutečného, nicméně sám na takový kontakt nebude připraven. Čelit by tak měl jakési nebezpečné misi, v rámci které dojde k ,,prvnímu střetnutí lidstva s AI bytostí.

Dále si ve filmu zahraje Evan Peters (Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera), který zřejmě ztvární primárního padoucha. Pak je zde ještě Greta Lee (Minulé životy), ta si zahraje programátorku videoher a ředitelku technologické společnosti, která bude muset pláchnout, aby mohla zachránit technologii, jež by mohla změnit celý svět. 

Výše zmíněný režisér Joachim Rønning natočil filmy jako Kon-Tiki (2012), Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) a Zloba: Královna všeho zlého (2019). Scénář si zas vzali na starost Jesse Wigutow (Tak to chodí) a Jack Thorne (Enola Holmesová).

Dále hrají Gillian Anderson (Akta X), Jodie Turner-Smith (Anne Boleyn), Cameron Monaghan (Star Wars Jedi: Fallen Order) a Sarah Desjardins (Noční agent).

Oficiální premiéra je stanovená na 10. 10. 2025, u nás zřejmě o den dřív.