Podfukáři se nám vrátí i pro třetí kolo. I přestože druhý díl napínavého thrilleru příliš působivé tržby neměl (z rozpočtu 120 milionů utržil necelých 335 mega), trojka stejně nakonec dostala zelenou. Od té doby se ale věci kupředu příliš nepohnuly, nicméně to se konečně mění.

Studio Lionsgate hodlá snímek tento týden představit na letošním Americkém filmovém trhu, kde rozprodá mezinárodní distribuční práva. Pak už se jen bude muset dopsat scénář, doladit předprodukce a může se začít natáčet. Samozřejmě se ale nejdříve bude muset počkat na konec momentální stávky herců, kvůli které produkce mnohých filmových a seriálových projektů nemůže pokračovat.

Celá série každopádně pojednává o skupince slavných a zkušených iluzionistů, kteří pomocí svých triků okrádají velké a zkorumpované společnosti. Jejich činy ale samozřejmě nezůstanou bez povšimnutí a stanou se terčem FBI.

I nadále platí, že třetí díl by měl natočit Ruben Fleischer, který se k projektu upsal minulý rok. Fleischer nám například nadělil oba dva díly hororové komedie Zombieland (2009), první díl Venoma (2018) a filmovou adaptaci videohry Uncharted (2022).

Kompletní obsazení zatím známo není, ale už je potvrzené, že se do třetího dílu vrátí Jesse Eisenberg jako J. Daniel Atlas, Woody Harrelson jako Merritt McKinney a Morgan Freeman jako Thaddeus Bradley. Zda se ale vrátí ještě nějaké další známé tváře, se budeme muset nechat překvapit. 

Co se scénáře týče, tak nejaktuálnější verzi by měl zpracovávat Michael Lesslie, který napsal filmovou adaptaci videoherní série Assassin’s Creed (2016) a seriál Malá bubenice (2018). Dříve na scénáři pracovali ještě Eric Warren Singer (Top Gun: Maverick) a Seth Grahame-Smith (LEGO® Batman film).

Doufejme tedy, že se dočkáme řádně důstojného comebacku, který si povede slušně i z hlediska tržeb. Datum premiéry však zatím film stanovený nemá.