Minulý týden si Na tahu zahráli cyberpunkový oneshot. Dnes se Tahouni opět ponoří do světa Wildemount. A to znamená jediné - od 18:00 se můžete těšit na Věčné duše a zákeřného DM Jirase!

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Věčné duše se společně s jejich trpasličími "vězni" a goblinským bratrem Que T. Zozuem vydaly do města Bladegarden. Z této vojenské základny se Duše před několika týdny vydaly na jejich pouť Xhorhasem a nyní se vrátily, aby získaly nová vodítka k objasnění vraždy v Rudém sametu.

Když skupina do města dorazila, Anthony šel za místním květinářem získat informace o vraždě. Brindal vyrazil za velitelem pevnosti s třemi otázkami - vrátili se Bladegardenu koně, které Duše poslaly zpět? Získali místní vojáci nějaké nové informace o útoku démonů z pekel? A mohly by Věčné duše absolvovat výcvik, který udělal z Brindala tvrďáka, kterým je?

Que T., Thom a Mistral mezitím navštívili místní hostinec, ve kterém se usadili společně se zajatými trpaslíky. Po obědě, který byl naprosto delikátní (ale Que T. to rozhodně neříkejte!!!), se vrátili také Anthony s Brindalem.

Anthony důkazy nesehnal. Zato přišel se zajímavou leč bezvýznamnou informací, že syn místního květináře je hluchý. Znáte rčení udělat z komára velblouda? Na to, co s touhle informací dokázali vyfantazírovat Thom s Que, sedí spíše udělat z bakterie planetu. Dle jejich detektivních závěrů byl vrahem právě syn květináře!

Pamatujete si na Brindala a jeho tři otázky? Na dvě z nich zapomněl. Dokázal ale domluvit na následující den intenzivní trénink pro všechny členy Duší. Někteří to vzali s nefalšovaným trpasličím nadšením. Jiní ovšem remcali (koukám se na tebe Modráku!). Nakonec ale všichni souhlasili.

Noc před tréninkem probíhala poklidně. Jediným vzrušením byl velmi nepovedený trpasličí pokus o útěk, který ale skončil dříve než začal. Anthony dal poté trpaslíkům na pamětnou. (Ha! Už vím, proč se tohle říká - vlastně to znamená zajistit, že si někdo něco zapamatuje... hustý! - pozn. autor). Po náročném ránu, které protrpěl zejména Mistral kvůli zpěvu nejmenovaného trpaslíka, se Duše vydaly ke Žháři. První zastávce v jejich tréninkovém dni. Souboje na rozpálených uhlících nebylo úplně to, co čekali, ale to nevadí, protože další trénink na ně teprve čeká!

Jak bude pokračovat zbytek tréninku? Jaké srandy si Věčné duše užijí u Kolotočáře? A přestane si Mistral někdy stěžovat? Na tyto otázky se dozvíme odpovědi již dnes od 18.00 na Twitchi, Youtube nebo přímo zde na stránkách Nerdfixu!