Crunchyroll zveřejnil trailer na nové anime podle mangy To Your Eternity (Fumetsu no Anata e) oceňované autorky Yoshitoki Ōima. Můžete od ní znát například mangu A Silent Voice (Koe no Katachi), kterou pod stejným názvem převedla na animovaný celovečerní snímek nadaná režisérka Naoko Yamada spolu s Kyoto Animation.

To Your Eternity poprvé vyšla v roce 2016 ve Weekly Shōnen Magazine. Manga taktéž dostala v květnu 2019 ocenění Kodansha Manga Awards za nejlepší shounen mangu. A o čem tedy vlastně anime bude? Vzhledem k tomu, že nemáme žádný oficiální popis, musíme si pomoci anotací mangy.

"Nová manga od uznávané autorky A Silent Voice obsahuje intimní emotivní příběh a epické dobrodružství, které ohýbá prostor a čas. Osamělý chlapec putující zamrzlými oblastmi Severní Ameriky potká vlka a oba se rychle stanou přáteli a budou na sebe spoléhat, aby přežili v drsném prostředí. Ale chlapec má svá tajemství a vlk není tím, čím se na první pohled zdá.... To Your Eternity je naprosto jedinečná a dojemná manga o životě, smrti, reinkarnaci a povaze lásky."

Masahiko Murata (Naruto Shippūden, Baby Steps) bude režisérem tohoto projektu ve spolupráci s animační společnosti Brains Base (Into the Forest of Fireflies, Natsume's Book of Friends). Koji Yabuno (Space Brothers, Naruto Shippuuden: Blood Prison) se postará o design postav.

Anime mělo odstartovat v říjnu na televizní stanici NHK Educational a streamovací platformě Crunchyroll. Premiéra byla odsunuta na duben roku 2021. V tiskové zprávě bylo vysvětleno, že za zpoždění nemůže nic jiného, než koronavirus. Bylo nám přislíbeno, že anime bude mít nadstandardních 20 epizod.

Já osobně se nemohu dočkat. No, alespoň si připravím kapesníčky a možná i číslo na terapeuta. Jestli to bude stejně silná káva jako A Silent Voice, budu to potřebovat.