Už za týden bude ve vybraných kinech premiérovat nový film slavného filmaře Darrena Aronofskyho, který nese název Velryba. A pokud režisérovu tvorbu alespoň trochu znáte, tak už možná počítáte s tím, že nás čeká další depka. Inu, je to dost možné, tak nějak totiž působí i nový plnohodnotný trailer, který si můžete pustit výše.

Jak už nějaký ten čas víme, Příběh se zaměří na téměř třistakilového učitele angličtiny středního věku jménem Charlie (Brendan Fraser), který se znovu snaží urovnat vztah se svou sedmnáctiletou dcerou. Z upoutávky je ale patrné, že to nebude vůbec jednoduché. Charlie totiž opustil svou rodinu kvůli jinému muži, který byl nějakou dobu jeho milencem. Když pak ale nečekaně zemřel, Charlie se z bolesti ztráty a pocitu viny začal nesmírně přejídat. 

Charlie se tak nyní snaží najít cestu nejenom ke své dceři, ale i zbytku své rodiny. Bude se tak jednat o adaptaci stejnojmenné divadelní hry od Samuela D. Huntera, který se zároveň postaral o scénář.

Snímek se již objevil na filmovém festivale v Benátkách, přičemž mnozí se shodli na tom, že nejlepší věcí na celém filmu je především herecký výkon Brendana Frasera, díky kterému si na festivale vysloužil až šestiminutový aplaus ve stoje. Pro herce, který se v posledních letech ve filmovém světě už příliš neobjevoval, to je každopádně comeback se vším všudy. A kdo ví, možná mu jeho výkon ve Velrybě zajistí také zlatou sošku Akademie. To ale ukáže čas. 

Aronofsky, jenž je tvůrcem slavných filmů jako Requiem za sen, Wrestler a Černá labuť, tak se snímkem chce nahlédnout do mysli a srdcí lidí, kteří se musí dennodenně potýkat se svou obezitou.

Dále se chystaném dramatu objeví herci jako Sadie Sink, Ty Simpkins, Hong Chau, Samantha Morton, Sathya Sridharan a Huck Milner.

Film se ve vybraných kinech objeví 21. 12. 2022, k nám by se ale měl dostat až 16. 2. 2023.