Pokračování legendárního Gladiátora k nám dorazí až ke konci letošního podzimu, ještě předtím nám ale svou vlastní podívanou z krutého světa gladiátorských zápasů starověkého Říma nadělí scenárista Robert Rodat (Zachraňte vojína Ryana) a Roland Emmerich (Moonfall). Chystaná a hvězdně obsazená série Those About to Die má konečně na světě plnohodnotný trailer, který si můžete pustit výše.

Děj nás má zavést do krutého a zkaženého světa gladiátorských zápasů, v němž si posvítíme na neprozkoumanou stránku starověkého Říma. Seriál by nám tak měl představit různorodé postavy ze všech částí římské společnosti, které se střetávají na křižovatce sportu a politiky starověkého světa. Jednu z hlavních rolí zde ztvární Anthony Hopkins, který si zahraje císaře Vespasiana, zakladatele flaviovské dynastie.

Seriál by měl vycházet ze stejnojmenné knihy z roku 1958, kterou napsal Daniel P. Mannix. Upoutávka upřímně vypadá až moc naleštěně, ale možná se z toho nakonec vyklube fajn podívaná. 

Robert Rodat se stal showrunnerem a hlavním scenáristou, napsal také známé filmy jako Patriot (2000) a Kursk (2018). O režii jednotlivých epizod se postarali Marco Kreuzpaintner (Krabat: Čarodějův učeň) a výše zmíněný Roland Emmerich.

Dále hrají Iwan Rheon, Sara Martins, Tom Hughes, Rupert Penry-Jones, Gabriella Pession, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Dimitri Leonidas, Jojo Macari, Felix Lampert a Mia McGovern Zaini.

Seriál odstartuje na službě Peacock 18. 7. 2024, u nás by ho tudíž snad mohl nabídnout SkyShowtime.