Pokud bychom měli jmenovat marvelovský seriál, na který jsme obzvlášť zvědaví, tak to bude bezpochyby Daredevil: Born Again.

Loni na podzim vyšlo najevo, že nové dobrodružství Matta Murdocha (Charlie Cox) čeká kompletní přepracovaní, v rámci čehož byla hozena do koše drtivá většina natočeného materiálu. Marvel se rozhodl celou sérii překopat poté, co jeho představitelé zhlédli natočený materiál, v rámci čehož se shodli na tom, že to pravděpodobně u diváků nebude fungovat. Původní tvůrci tak byli nahrazeni jiným týmem.

O Daredevilovi se každopádně mluvilo i na momentálně běžící Disneyho akci D23 Expo. Zde se pouštěl i první oficiální trailer, který následně unikl na internet. Podívat se na něj můžete níže. Je možné, že později trailer nebude dostupný, protože Disney si mnohdy dává záležet, aby veškeré uniklé upoutávky co nejdříve zlikvidoval.

V upoutávce se tak objeví nejenom titulní Matt Murdock, ale také hlásí návrat třeba Kingpin (Vincent D'Onofrio) a i Punisher (Jon Bernthal). Dále se v ukázce objeví i hrdina White Tiger, padouch Bullseye za mřížemi a i Yusuf, otec Kamaly Khan alias Ms. Marvel. Samozřejmě nechybí ani řada akčních scén, ze kterých je jasné, že Daredevil se opět s ničím párat nebude.

Nová verze by se tak měla více podobat slavnému netflixovému seriálu z roku 2015. Na D23 také vyšlo najevo, že druhá řada se již připravuje, natáčení by mělo začít už brzy.

Dále se v seriálu představí herci jako Margarita Levieva, Michael Gandolfini, Genneya Walton, Arty Froushan, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Wilson Bethel, Jeremy Earl a Ayelet Zurer.

Novým showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Dario Scardapane, který se věnuje především seriálové tvorbě. Psal tak pro série jako The Bridge (2013), Jack Ryan (2018) a The Punisher (2017), pro nějž sepsal dvě epizody z druhé řady. Nebude to navíc poprvé, co nějaký seriál povede, úlohu showrunnera už zastával u série Záchranka San Francisco (2009).

K režii se upsalo duo Justin Benson a Aaron Moorhead, které nám například nadělilo působivé mysteriózní thrillery Donekonečna (2017) a Synchronic (2019). Taktéž oba natočili pár epizod z Moon Knighta (2022) a druhé řady Lokiho (2021).

Nový Daredevil by měl dorazit v březnu roku 2025.