Legendární Sam Mendes, tvůrce slavných snímků jako Americká krása, Road to Perdition a 1917, se po třech letech vrací se svým novým filmem. Tím bude romantické drama jménem Říše světla (Empire of Light), přičemž na vůbec první oficiální trailer se můžete podívat výše. Dějství filmu se ale stále drží relativně v tajnosti, ale rozhodně víme, že se podíváme do anglického přímořského města na začátku 80. let. Jednou z hlavních postav se stane žena jménem Hilary (Olivia Colman), pracovnice v kině, která uvízla v každodenní ponuré rutině otevírání kinosálů a dohlížení na svůj stánek. Zároveň ale také skrývá problematickou minulost a potýká se i s problémy duševního zdraví.

V kině ale následně začne pracovat i mladík jménem Stephen (Micheal Ward), který se zároveň musí potýkat s téměř každodenním rasismem ze strany bílých návštěvníků. A jelikož i on se vypořádá s vlastními démony z minulosti, nachází u Hilary jistou útěchu. Nedlouho poté se tak do sebe oba dva zamilují, přičemž v rámci toho začnou oba objevovat krásné a uchvacující kouzlo, které s sebou přináší svět filmu. Sam Mendes je s prací na snímku každopádně nadšený, o celém projektu se před několika měsíci vyjádřil následovně:

,,Jsem opravdu nadšený, že mohu pracovat s tolika úžasnými spolupracovníky z hereckého obsazení i štábu na tak osobním projektu. Obzvlášť jsem nadšený, že poprvé pracuji s Olivií Colman a s mým dlouholetým spolupracovníkem Rogerem Deakinsem."

Říše světla bude také vůbec prvním filmem, ke kterému Mendes zcela sám napsal scénář. Podílel se na psaní i výše zmíněného filmu 1917, ale u něho mu pomáhala ještě scenáristka Krysty Wilson-Cairns. Dále se ve snímku objeví herci jako Toby Jones, Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow, Crystal Clarke a Colin Firth.

Oficiální premiéra ve Spojených státech je stanovená na 9. 12. 2022. K nám se ale snímek patrně dostane až 2. 3. 2023.