Disney by byl úplný blázen, kdyby se nepokusil nevyužít obrovského komerčního úspěchu „hraného“ remaku Lvího krále z roku 2019, který utržil až 1,66 miliardy dolarů. Proto nám už letos nadělí dobrodružný snímek Mufasa: Lví král, jednat se bude o prequel, který se zaměří na mladá léta ušlechtilého titulního otce Simby. V rámci akce D23 Expo byl odhalen nový oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Trailer mimo jiné odhalí, jak se vlastně malý Mufasa (Aaron Pierre) seznámil se zákeřným Scarem (Kelvin Harrison Jr.), který se ještě před událostmi Lvího krále jmenoval Taka. Za dob jejich mládí se ale ještě jednalo o blízké přátele a bratry, kteří veškerému nebezpečí čelili společně. Ale jak víme, Taka se eventuálně přidá na temnou stranu Síly, v rámci čehož se z něho stane záporák Scar. Než k tomu ale dojde, posvítíme si na období, kdy to ještě mezi oběma bratry klapalo. 

Nejnovější upoutávka také ukáže zřejmě hlavního záporáka filmu, kterým bude bílý lev jménem Kiros (Mads Mikkelsen). Ten patrně se svou smečkou usiluje o získání titulu Lvího krále, přičemž Mufasa a Taka mu stojí v cestě. Celý příběh by každopádně měl vyprávět opičák Rafiki (John Kani), který ho představí Kiaře, dceři Simby a Naly. A samozřejmě nebude chybět ani stará dobrá dvojka Timon (Billy Eichner) a Pumbaa (Seth Rogen).

Sice to stále ještě není ono, ale přijde mi, že tvůrci se pokusili u jednotlivých zvířat vytvořit už o něco lepší mimiku, což je rozhodně plus. I přestože se jedná o pokračování hraného remaku, alespoň Disney přišel s nějakým novým a dosud neviděným příběhem. Takže možná by z toho mohlo být nakonec fajn pokoukání. 

O režii se postaral oscarový filmař Barry Jenkins, který v roce 2016 získal zlatou sošku Akademie za (poněkud přeceňované) drama Moonlight. Jeho posledním celovečerákem byl snímek Kdyby ulice Beale mohla mluvit (2018).

Scénář si vzal pod palec Jeff Nathanson, který napsal i výše zmíněnou předělávku Lvího krále.

Do našich kin snímek dorazí 19. 12. 2024.