Krátce po novém roce udělá služba Max radost fanouškům slavného krimi seriálu Temný případ (True Detective), protože právě tehdy vyjde zbrusu nová řada, která ponese název Night Country. Platforma tak nedávno zveřejnila další oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

S trailerem také dorazilo přesné datum premiéry. Čtvrtá sezóna by tak měla na službě premiérovat 14. 1. 2024. Zcela původně jsme se nové řady měli dočkat ještě letos, ale kvůli stávce herců si budeme muset počkat až na příští rok.

Nejnovější trailer každopádně láká na další pořádně temnou podívanou, která nás tentokrát zavede do mrazivých končin Aljašky. Během jedné dlouhé zimní noci ze stanice Tsalal Arctic zmizí za záhadných okolností několik pracovníků. Brzy poté jsou jejich těla nalezena zamrzlá v ledu. 

Na scénu proto přichází policistka Liz Danvers (Jodie Foster), která se domnívá, že by k případu měly místní autority přistupovat jako k vyšetřování vraždy, ale ne všem se to ve městečku zamlouvá. Proto se zkušená policistka vydá za odpověďmi na vlastní pěst. Léta zkušeností ale z Liz udělaly řádně tvrdohlavou policistku, která si jde tvrdošíjně za svým, tudíž příliš přátel u policejní jednotky nemá.

V příliš velké lásce ji evidentně nemá ani její nová parťačka, kterou se stane mladá a drsná policistka Evangeline Navarro (Kali Reis). Podle traileru nebude v nové řadě chybět napětí, trochu akce a samozřejmě i nahlédnutí do osobních životů obou dvou protagonistek. Tak snad se můžeme těšit na důstojného nástupce Pizzolattových předešlých sezón. 

Čtvrtou řadu si totiž tentokrát vzal pod palec někdo jiný. A to mexická filmařka Issa López, která se například podílela na tvorbě seriálu Britannia z roku 2018. Roli jednoho z hlavních producentů bude také vykonávat režisér Barry Jenkins, který v roce 2017 vyhrál Oscara v kategorii Nejlepší adaptovaný scénář za film Moonlight.

Dále se v nové řadě představí herci jako John Hawkes, Christopher Eccleston, Fiona Shaw, Anna Lambe, Finn Bennett, Aka Niviâna, Isabella Star Lablanc a Joel D. Montgrand.