Před nějakou dobou k nám dorazil teaser trailer na nadcházející korejskou sci-fi, která ponese název Moře klidu. Nyní se nám ale Netflixu pochlubil s plnohodnotným trailerem, ze kterého je cítit pořádně hutná atmosféra, připomínající filmového Vetřelce a horor Horizont událostí. Děj filmu se bude odehrávat v roce 2075. A zdá se, že planeta Země na tom není vůbec dobře. Celý svět trápí úmorná a nesnesitelná sucha, která silně zatřesou s celým ekosystémem. Aby se dalo zabránit blížící se apokalypse, bude muset lidstvo hledat pomoc mimo Zemi. A to na samotném Měsíci, na kterém se nachází stanice Balhae. Právě na ní se přijde na způsob, díky kterému by se podařilo matičku Zemi zachránit. 

Vědci proto sestaví tým astronautů, do kterého se zapojí i doktorka Song Ji-an (Bae Doo-na). Ta se však na Měsíc vydá ještě z jednoho důvodu – na oné stanici se totiž má nacházet i její sestra. Cílem celé mise bude získat ze stanice záhadné vzorky, které mohou posloužit k vyřešení krize na Zemi. Když se však na stanici dostanou, zjistí, že všichni uvnitř jsou mrtví. A jak je z traileru vidno, tak věc, která onen masakr způsobila, je stále ještě ve stanici. Posádka astronautů tak budeme muset nejenom získat ony vzorky, kvůli kterým na Měsíc doletěli, ale zároveň i najít způsob, jak se ze stanice dostat se zdravou kůží. Někteří hrdinové ale začnou taktéž zpochybňovat celý účel mise. Skutečně sem byli vysláni pro záhadné vzorky? Nebo za tím vším stálo něco hrozivějšího? 

O režii se postaral Choi Hang-yong, pro kterého bude seriál jeho prvotinou. Scénář si zas vzal na starost Park Eun-kyo, jenž se podílel na vzniku oceňovaného mysteriózního thrilleru Matka z roku 2009. Premiéry seriálu se dočkáme 24. 12. 2021. Tak si můžete osladit Štědrý večer sledováním nešťastníků, které postupně likviduje záhadná mimozemská entita.