Pokud jste fanoušci bizardního surrealismu, případně i pěkně vytříbeného magického realismu, tak byste si určitě neměli nechat ujít snímek Strawberry Mansion, který měl teprve včera ve Spojených státech premiéru. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se bude odehrávat v blízké budoucnosti roku 2035. Ovšem o žádnou veselou budoucnost se jednat nebude. Naše sny už totiž nebudou soukromými. Totalitní vláda je totiž bude nejenom kontrolovat, ale také za ně vybírat daně. Jedním z takových kontrolorů a státních zaměstnanců je i James Preble (Kentucker Audley), který jednoho dne dostane za úkol zkontrolovat sny jisté ženy jménem Arabella Isadora (Penny Fuller). To však ještě James neví, že ho čeká ten nejzvláštnější a nejvelkolepější pracovní den v jeho životě. 

Postarší bláznivá umělkyně má totiž pěkně velký archív svých snů, ve kterých se následně James zcela ztratí. Čeká ho tak pitoreskní cesta plná nejrůznějších dobrodružství, při kterých se následně i zamiluje do mladší verze Isadory (Grace Glowicki). Ale v říši snů není všechno v pořádku, protože na povrch začnou vyplouvat nejenom nebezpečná rodinná tajemství, ale i zlovolné plány hrozivých modrých démonů a otravných chlapíků s kuřaty, kteří se budou pokoušet Jamese zabít. Fantastická říše snů se tak velice rychle může stát místem těch nejhorších nočních můr. Strawberry Mansion tak svým stylem krapet připomíná filmovou tvorbu jak Davida Lynche, tak i Wese Andersona. Pokud jste tedy fanoušky jednoho z nich, rozhodne byste snímku měli dát šanci. 

O scénář a režii se postarali Albert Birney a Kentucker Audley, který ve filmu taktéž sehrává hlavní roli. Kromě výše zmíněných se ve snímku taktéž objeví herci jako Reed Birney, Linas Phillips a Constance Shulman. Film se již minulý rok objevil na mnoha filmových festivalech různě po světě, oficiální premiéru však měl již včera, tedy 18. 2. 2022.

Podíváte se?