Freddie Mercury, Elton John, Elvis Presley. To jsou příklady legendárních ikon ze světa hudby, které v posledních několika letech dostaly svůj vlastní film. A už nějaký ten pátek víme, že studio Paramount připravuje dalšího pána na holení. Na začátku příštího roku se totiž dočkáme životopisného snímku o životě reggae legendy Boba Marleyho, jenž ponese název Bob Marley: One Love. A nedávno jsme se konečně dočkali prvního oficiálního traileru, na který se můžete podívat výše.

Z traileru je vidno, že i přestože se snímek zaměří na Marleyho slavnou hudební kariéru, nebudou zde chybět ani určité dramatické chvíle, ve kterých dokonce půjde o život. Slavného jamajského zpěváka ve snímku ztvárňuje Kingsley Ben-Adir, na cenu BAFTA nominovaný herec, kterého lze momentálně vidět v MCU seriálu Tajná invaze. 

Jak už nějakou dobu víme, podle tvůrců se nadcházející životopisný film především zaměří na tvorbu slavného alba Exodus z roku 1977, které vzniklo pod taktovkou Marleyho kapely Bob Marley and the Wailers. Album je rozděleno na dvě poloviny: první se točí kolem náboženské politiky, zatímco druhá polovina je zas zaměřena na témata sexu a zachování víry.

Nutno také dodat, že Marley začal na albu pracovat nějaký čas poté, co byl v roce 1976 málem zavražděn, což by měla být událost, kterou nám ukáže i výše uvedený trailer. Podle všeho bychom se také měli dočkat řady flashbacků z Marleyho mládí. Na filmu pracovali i členové rodiny slavné reggae legendy, jmenovitě Marleyho syn Ziggy Marley, ze kterého se stal taktéž muzikant, žena Rita a dcera Cedella

O režii filmu se postaral americký filmař Reinaldo Marcus Green, který je tvůrcem snímku Král Richard: Zrození šampionek (2021), jenž vynesl vůbec prvního Oscara Willu Smithovi. Scénář si vzali na starost Frank E. Flowers (Metro Manila) a Terence Winter (Vlk z Wall Street).

Dále se ve snímku objeví herci jako James Norton, Lashana Lynch, Michael Gandolfini, Anthony Welsh, Tosin Cole a Nadine Marshall.

Oficiální premiéra v našich kinech je stanovená na 18. 1. 2024.