Jestli dnes chcete ve světě audiovizuální zábavy něco znamenat, musíte mít vlastní streamovací službu. A každá streamovací služba musí mít svůj exkluzivní obsah, který nebude nikde jinde k sehnání. Nebo tak mi to alespoň připadá. Americká firma NBC Universal 15. dubna spustila vlastní službu zvanou Peacock. Tam naleznete klasické seriály jako Studio 30 Rock nebo Kancl. Služba Peacock také disponuje knihovnami DreamWorks, Illumination a Universal. To dává přístup k více než šesti stovkám filmů. Například: Shrek, Jurský park nebo Návrat do budoucnosti.

Jak již bylo řečeno, to samo o sobě zřejmě nestačí, a tak služba začíná představovat vlastní exkluzivní obsah. Momentálně byl vypuštěn teaser trailer na seriál Brave New World. Ten je založený na románu, jenž u nás vyšel pod jménem Konec civilizace. Napsal ho Aldous Huxley. Kniha vyšla v roce 1932 a je považována za klasiku, která je často porovnávána s Orwellovým 1984.

Jestli nejste s předlohou obeznámeni povím vám o co v ní jde. Příběh se odehrává v roce 2540, kdy lidstvo velmi pokročilo s experimenty na lidech. Lidé jsou rozeni z umělých děloh, souzeni podle jejich inteligence a indoktrinováni od útlého dětství. Každý musí brát záhadnou drogu zvanou Soma. Samozřejmě v tomto dystopickém neexistuje žádná osobní svoboda.

O režii se podělí Owen Harris, jenž může za Černé zrcadloMisfits: Zmetci s Craigem Ziskem, kterého můžete znát z Brooklin 99. Za scénář můžeme vděčit Grantovi Morrisonovi, který se proslavil svými komiksy. Hlavním hereckým esem je Alden Ehrenreich. Ten se v zviditelnil ztvárněním mladého Hana Sola a zaostávat za ním jistě nebudou ani Demi Moore, Harry Lloyd Jessica Brown Findlay, Kylie Bunburry, Hannah John-Kamen, Sen Mitsuji a v neposlední řadě Joseph Morgan.