Tom Cruise chce natočit svůj následující film ve vesmíru. Pomoci mu má společnost Space Entertainment Enterprise (SEE) ze Spojeného království, která na rok 2024 připravila revoluční plán na vytvoření studia nejen pro filmovou produkci ve vesmíru. Vesmírné studio by mělo také sloužit jako instituce pro streamování obsahu a sportovní aktivity, to vše v prostředí s nulovou gravitací.

Podle týdeníku Variety bude modul pojmenovaný SEE-1 postaven tak, aby mohl hostit filmy, sport a další zábavní a umělecké akce. Modul bude připojen ke stanici Axiom, komerční laboratoři, která je součástí Mezinárodní vesmírné stanice. SEE-1 umožní produkci a vysílání obsahu z dálky 250 mil nad zemským povrchem.

SEE chce produkovat svůj vlastní obsah a další kulturní a umělecké události v rámci plánovaného modulu. Zároveň se společnost nebrání poskytnout vesmírné studio třetím stranám, samozřejmě za předem sjednaných podmínek. Umělci, producenti a lidé, kteří jsou také součástí zábavního a kreativního průmyslu, budou mít příležitost vytvářet svůj obsah v jedinečném prostředí mikrogravitace na nízké oběžné dráze Země.

Spoluzakladatelé Space Entertainment Enterprise, Elena a Dmitrij Lesnevskij, aktuálně plánují, jak získat finanční podporu pro jejich vesmírný projekt. Ve společném prohlášení pár uvedl, že tato mimořádná příležitostposkytne jedinečný a přístupný domov nespoutané zábavy v prostředí plném inovativní infrastruktury, která nám odemkne nový svět pro naši kreativitu“.

Přečtěte si také: Další Top Gun ve výrobě. Návrat hlásí Tom Cruise a dva další herci z Mavericka

Generální ředitel společnosti Axiom Space, Michael Suffredini, uvedl, že SEE-1 bude „první komerční vesmírnou stanicí na světě. Její infrastruktura je navržena tak, aby umožňovala veškerou rozmanitou ekonomiku na oběžné dráze“. Dodal také, že nový vesmírný modulrozšíří užitečnost stanice Axiom, která bude nově fungovat jako globální uživatelská základna, přičemž nabídne nové příležitosti, které vesmírná ekonomika nabízí.

Axiom má v úmyslu poslat herce a posádku připravovaného vesmírného filmu Douga Limana na Mezinárodní vesmírnou stanici. Pokud se tam podaří film natočit, stane se tak druhým fiktivním celovečerním filmem v historii, který byl natočen ve vesmíru.

Space Entertainment Enterprise má v plánu uvést SEE-1 do provozu v prosinci roku 2024.