Americký režisér Darren Lynn Bousman se především věnuje hororové tvorbě. Mnozí filmoví nadšenci ho ale budou znát především díky filmové sérii Saw, pro kterou natočil druhý (2005), třetí (2006) a čtvrtý díl (2007), o nějaký čas později pak zrežíroval i díl devátý jménem Spirála strachu: Saw pokračuje (2021). Nyní filmař připravuje svůj další hororový počin, který tentokrát vznikal v rámci saúdskoarabské produkce.

Ve snímku Cello tak v hlavních rolích uvidíme nejenom oscarového Jeremyho Ironse (Království nebeské), ale i Tobina Bella, jenž se díky Saw značce proslavil v roli vrahouna Johna Kramera. Na světě už máme i krátký oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. 

Jednou z hlavních postav chystaného hororu se stává Nasser (Samer Ismail), violoncellista, kterému jeho starý a opotřebovaný hudební nástroj znemožňuje předvést svůj plný potenciál. Rozhodne se proto pořídit si violoncello zcela nové.

A jedno obzvlášť hezké najde v obchodě, který vede tajemný Vincent (Tobin Bell). Nasser si nástroj nakonec koupí, netuší však, že ono violoncello má za sebou temnou minulost. Když se pak začne připravovat na důležitý konkurz s významnou filharmonií, rychle si uvědomí, že jeho nový nástroj může přinést utrpení a smrt jeho blízkým. 

Bousman se postaral o režii, scénář zas zpracoval Turki Al Alshikh. Dále se ve snímku objeví herci jako Elham Ali, Mila Al Zahrani, Suad Abdullah, Muhanad Al-Hamdi, Baraa Alem, Hesham Elshazly a Chloé Henry.

V amerických kinech by se měl snímek objevit 8. 12. 2023, o premiéře u nás zatím nemáme informace.