Po novém roce se k nám dovalí další životopisný film o slavné zpěvácké legendě. Tenhle by ale mohl opravdu stát za pozornost, protože se může chlubit jak sympatickým obsazením, tak i schopným režisérem. Těšit se tak můžeme na snímek Úplně neznámý, ve kterém si Timothée Chalamet (Duna: Část druhá) zahraje amerického hudebníka Boba Dylana. Na světě nyní máme další oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh by nás měl zavést do New Yorku během 60. let, kdy devatenáctiletý Dylan vstupuje do světa hudby. Z jeho písní se rychle stává světová senzace a vrchol hitparády. Samozřejmě v upoutávce nechybí ani scény se Sylvií Russo (Elle Fanning), jejíž postava bude v podstatě jednou velkou mrkačkou na Suze Rotolo, Dylanovu lásku a múzu ze začátku 60. let. Mimo jiné nám také snímek ukáže Dylanovo převratné vystoupení na folkovém festivalu v Newportu v roce 1965.

Z traileru to vypadá na milou a dojemnou podívanou s pomalým tempem, která bude okořeněná řadou známých hudebníkových písniček. Chalamet se údajně před natáčením snažil Dylanův charakteristický hlas co nejlépe natrénovat. Odvedl podle vás dobrou práci? 

Těšit se můžeme i na přítomnost Edwarda Nortona (Asteroid City), který zas ztvární dalšího slavného hudebníka Peta Seegera. Chybět nebude ani Boyd Holbrook (Motorkáři), který ztvární legendárního Johnnyho Cashe.

O scénář a režii se postaral James Mangold, který je kromě posledního Indiany Jonese (2023) zodpovědný za slavné tituly jako 3:10 Vlak do Yumy (2007), Logan: Wolverine (2017) a Le Mans '66 (2019). Spolu s ním na scénáři pracoval i Jay Cocks (Mlčení).

Dále hrají Monica Barbaro, Scoot McNairy, Charlie Tahan, Dan Fogler, Joe Tippett, Will Harrison, Eric Berryman, P.J. Byrne a další.

V kinech od 23. 1. 2025.