Jeden z nejslibněji vyhlížejících filmových kousků měsíce je už skoro tady. Sci-fi Tiché místo: První den, která bude prequelem předešlých dvou filmů od Johna Krasinskiho, vstoupí do našich kin už za pár dní. Paramount se v rámci toho rozhodl vydat finální trailer, který si můžete pustit výše.

Kromě nových scén se také upoutávka chlubí pozitivními ohlasy od kritiků a novinářů, kteří již měli možnost film zhlédnout. Celkově má každopádně snímek zatím dobré reakce, tak snad se skutečně bude moci hrdě postavit vedle vynikajících předešlých dílů, které vyšly před několika lety. Ve filmu se jednou z hlavních hrdinek stává Sam (Lupita Nyong'o), která se v New Yorku stane svědkem začátku invaze nebezpečných mimozemšťanů s extrémně vyvinutým sluchem. Se svou kočičkou Frodo bude proto muset uniknout této smrtící hrozbě a dostat se do bezpečí. 

O scénář a režii se postaral Michael Sarnoski, který nám v roce 2021 nadělil snímek Pig s Nicolasem Cagem.

Dále se můžeme těšit na herce jako Joseph Quinn, Djimon Hounsou, Alex Wolff, Denis O'Hare, Cain Aiden, Jennifer Woodward, Jonathan Sparrow, Elijah Ungvary a Alexander John.

V českých kinech se snímek objeví 27. 6. 2024.