Britská herečka Emerald Fennell se svým povedeným filmem Nadějná mladá žena (2020) dokázala, že to umí i za kamerou. Mnozí tudíž byli velice zvědaví na její druhý celovečerní snímek, který ponese název Saltburn. Před několika týdny jsme se dočkali prvních fotek, ovšem nyní si můžete výše vychutnat také první oficiální trailer.

Hlavním hrdinou by se měl stát Oliver Quick (Barry Keoghan), student, který na Oxfordu jaksi nemůže najít svoje místo. Všechno se ale změní po pozvání do Saltburnu, přepychového sídla rodiny Cattonů, do níž patří také mladý muž jménem Felix (Jacob Elordi). Zprvu se zdá, že Oliver našel místo, kde může být skutečně šťastným. Brzy si ale začne uvědomovat, že se zapletl do něčeho zlověstného, z čehož už možná nebude moct vycouvat. 

Oliver se tak rázem ocitá uvězněn v sídle, uvnitř kterého se všichni oddávají svým největším a hlavně nejtemnějším touhám. Rychle se proto bude muset rozhodnout, co vlastně bude jeho dalším krokem. Pokud se rozhodne utéct, bude tak muset učinit rychle, jinak už bude příliš pozdě. Jedno je ale jisté. Na toto letní setkání s excentrickou rodinou aristokratů jednoznačně nikdy nezapomene.

Trailer svým stylem tak trochu připomíná tvorbu italského filmaře Paola Sorrentina, což je jednoznačně kompliment! Snímek by měl zabřednout hned do několika témat, jedním z nich by měla být například posedlost. 

Emerald Fennell se opět postarala jak o scénář, tak i o režii. Dále se můžeme těšit na hvězdy jako Rosamund Pike, Carey Mulligan, Archie Madekwe, Richard E. Grant, Lolly Adefope, Reece Shearsmith, Paul Rhys a Alison Oliver.

Snímek by měl v amerických kinech premiérovat 24. 11. 2023, zatím ale není známo, jak to bude s premiérou u nás.