Před několika dny jsme se dočkali oficiálního traileru na nový brazilský thriller z netflixové dílny, který ponese název 7 Prisoners. Dost pravděpodobně se ale nebude jednat o žádnou tuctovou blbost. Film si totiž odnesl několik cen z mezinárodního filmového festivalu v Benátkách, kde se na něj snášela samá chvála. Film bude vyprávět o osmnáctiletém Mateovi (Christian Malheiros), který přijme práci na skládce v São Paulu, aby mohl finančně zajistit zbytek své rodiny. Na místo je přepraven ještě s několika dalšími mladíky stejného věku. 

Brzy po příjezdu ale zjistí, že budou muset podstoupit velice vyčerpávající dřinu na šrotišti, které vede hrozivý Luca (Rodrigo Santoro). Mateus se tak dostane do velice prekérní situace, ze které na první pohled není úniku. Po čase si uvědomí, že aby mohl z onoho místa uniknout, bude muset spáchat věci, o kterých se mu ani nesnilo. Podle oficiální synopse bude film napínavým thrillerem, který zabředne do zkoumání témat jako moc, solidarita a zrada. A pokud vám náhodou trailer částečně připomíná film Město bohů z roku 2002, rozhodně to není náhoda. Na nadcházejícím filmu totiž pracoval Fernando Meirelles, který se podílel na režii zmíněného filmu. Tudíž by nás opravdu mohla čekat potenciálně dost dobrá podívaná. 

Na režisérské křeslo nadcházející netflixové novinky usedl Alexandre Moratto, který se podílel i na samotném scénáři. Zahrají si v něm mimo jiné i Bruno Rocha, Vitor Julian, Lucas Oranmian, Cecília Homem de Mello a Dirce Thomaz. Kromě Meirellese se na produkci podílel i Ramin Bahrani, který letos představil své nejnovější drama s názvem Bílý tygr. Film bude na Netflixu k mání někdy během listopadu 2021. Těšíte se?