Gladiátor 2 nebude jedinou podívanou z období starověkého Říma, které se letos dočkáme. Už od začátku minulého roku víme, že je v přípravě seriálová gladiátorská událost, na níž se podílel i „ničitel světů“ Roland Emmerich (Moonfall). V půlce léta by tak měla dorazit série jménem Those About to Die, ve které si jednu z hlavních rolí zahraje Anthony Hopkins (Jeden život). A služba Peacock se již pochlubila kratičkým teaserem, na který se můžete podívat výše.

Děj nás tak zavede do krutého a zkaženého světa gladiátorských zápasů, v němž si posvítíme na neprozkoumanou stránku starověkého Říma. Seriál by nám tak měl představit různorodé postavy ze všech částí římské společnosti, které se střetávají na křižovatce sportu a politiky starověkého světa. Hopkins by si měl zahrát císaře Vespasiana, zakladatele flaviovské dynastie.

Jednat se bude o adaptaci stejnojmenné knihy z roku 1958, kterou napsal Daniel P. Mannix. Takže pokud se vám stýská po sériích jako Spartakus (2010), můžete zkusit dát nadcházející podívané šanci. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal na Oscara nominovaný Robert Rodat, který napsal známé tituly jako Zachraňte vojína Ryana (1998) a Patriot (2000). O režii jednotlivých epizod se postarali Marco Kreuzpaintner (Krabat: Čarodějův učeň) a výše zmíněný Roland Emmerich.

Dále hrají Iwan Rheon, Sara Martins, Tom Hughes, Rupert Penry-Jones, Gabriella Pession, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Dimitri Leonidas, Jojo Macari, Felix Lampert a Mia McGovern Zaini.

Seriál odstartuje na službě Peacock 18. 7. 2024, u nás by ho mohl eventuálně uvést SkyShowtime, případně i Amazon, ale to ještě uvidíme.