Na Oscara nominovaný Steven Knight, který je tvůrcem legendárního seriálu Peaky Blinders (2013), už brzy představí svou novou a hvězdně obsazenou minisérii. Ta ponese název The Veil, přičemž v hlavní roli zde uvidíme Elisabeth Moss (Příběh služebnice). Stanice FX se už také pochlubila oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Příběh by se měl zaměřit na napjatý vztah plný překvapení mezi Imogen Salter (Moss) a Adilah El Idrissi (Yumna Marwan), dvěma ženami, které během cest do Istanbulu, Paříže a Londýna rozehrají smrtící hru. Jedna žena má určité tajemství, ta druhá má za úkol ho co nejdříve odhalit, aby mohla zachránit tisícovky životů. Následně tak musí CIA a francouzská rozvědka DGSE odložit vzájemné neshody a spolupracovat na odvrácení potenciální katastrofy.

Steven Knight je jak tvůrcem, tak i hlavním scenáristou. Kromě zmíněných Peaky Blinders stojí také za vznikem sérií jako Taboo (2017), See (2019) a Pluk mizerů (2022). O režii jednotlivých epizod se postarali Damon Thomas (Na mušce) a Daina Reid (Dívka, která se třpytila).

Dále hrají Karol Steele, Alec Secareanu, Thibault de Montalembert, Dali Benssalah, Josh Charles, Kobna Holdbrook-Smith, James Purefoy a Joana Ribeiro.

Minisérii by u nás mohla nabídnout služba Disney+ od 30. 4. 2024.