Před několika měsíci jsme se dozvěděli, že Chris Columbus, režisér prvních dvou filmových adaptací Harryho Pottera, připravuje nový celovečerák, kterým se stane detektivka jménem The Thursday Murder Club. Vycházet bude ze stejnojmenné předlohy z roku 2020, kterou napsal Richard Osman.

Snímek nakonec vyjde na Netflixu, který nedávno uvedl, že konečně padla první klapka. Zároveň se také pochlubil fotkou, na níž se nachází nejenom zmíněný autor, ale také herci Pierce Brosnan (Black Adam), Ben Kingsley (Dalíland), Helen Mirren (Golda - Železná lady Izraele) a Celia Imrie (Dítě Bridget Jonesové), kteří ve filmu ztvární přední role. Prohlédnout si ji můžete níže. 

Pierce Brosnan se představí jako bývalý odborový aktivista Ron, Ben Kingsley jako bývalý psychiatr Ibrahim, Helen Mirren jako bývalá špiónka Elizabeth a Celia Imrie jako bývalá zdravotní sestra Joyce.

Příběh by nás měl zavést do poklidné vesničky plné seniorů, ve které se jednou týdně zmíněná čtveřice sejde, aby jen tak z legrace vyšetřovala nedořešené vraždy. K jedné takové však jistého dne dojde přímo na jejich prahu. A Elizabeth, Joyce, Ibrahim a Ron, kterým už táhne na osmdesátku, se tak vrhnou do prvního opravdového vyšetřování. Dokážou ale vraha dopadnout dřív, než bude příliš pozdě?

Chris Columbus, který nám mimo jiné nadělil také známé filmy jako Sám doma (1990) a Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993), si vzal pod palec režii a scénář.

Dále se ve filmu objeví herci jako Jonathan Pryce, Richard E. Grant, David Tennant, Naomi Ackie, Henry Lloyd-Hughes, Sarah Niles a Daniel Mays.

Datum premiéry zatím na světě nemáme.