Kdybyste měli moc napsat o dílu jednoho jediného YouTube kanálu, který je podle vás nejvíc nejlepší, o kterém byste napsali? Já o tom svém, ale to nemůžu. Brání mi v tom dvě věci:

  • 1) racionální sebereflexe.
  • 2) šéfredaktor.

A proto napíšu o jiném, který právě dovršil něco, co bych já označil za jejich Opus magnum – kanál ArtSpear Entertainment vydal poslední díl The "SUPER-BOWL" Sagy. Předně o koho jde: ArtSpear je satirický YouTube kanál zaměřený na popkulturu. Dělají (nejen) animovaná videa zaměřená na filmy podle komiksů a staré osmdesátkové/devadesátkové béčkové fláky. Celou produkci zvládají ve dvou lidech. Rita vytváří voiceover pro všechny ženské charaktery, Joe vytváří mužské a zároveň edituje samotná videa.

Ze všech sranda videí nicméně vyčnívá právě završená Super-bowl trilogie. Ta započala bez jednoho měsíce přesně před třemi lety velkým soubojem všech superhrdinů. V souboji, který měl dokázat, který z hrdinů je ten nejlepší. O rok později následoval další se stejným tématem superpadouchů. A nyní vyšel finální díl, který vám ale vůbec nebudu spoilerovat.

Co je na tomto seriálu natolik zmíněníhodného, kromě toho, že mě přiměl napsat tento článek a tři slova, která byla složena z dalších dvou? Že je v nich všechno. Skoro. Ne vážně, pokud máte rádi filmy, v téhle sérii je fakt skoro všechno. Dělají si legraci s klasických klišé, z plotholes, z možnosti kombinací jednoho universa s druhým (čtvrtým, osmým) a situací, které by z toho potenciálně mohly vzniknout. Jsou v nich mraky postav, které většinou poznáte po hlase, o což víc je obdivuhodné, že to celé spískali opravdu jen dva lidé. Zároveň má trilogie v součtu stopáž kratšího celovečeráku.

Kolem a kolem máte-li rádi filmy – dejte si to. Nudit se rozhodně nebudete.