Legendární režisér David Cronenberg, jemuž vděčíme za slavné tituly jako Moucha (1986) a Východní přísliby (2007), uvede tento týden na filmovém festivale v Cannes svůj nejnovější titul jménem The Shrouds. K nám se snímek zřejmě dostane až někdy příští rok, už teď se ale můžete výše podívat na kratičký teaser.

Hlavním hrdinou se stává Karsh (Vincent Cassel), truchlící vdovec a vizionářský obchodník, který vybuduje prazvláštní hřbitov. Klienti a návštěvníci tak mohou pomocí speciálního rubáše pozorovat rozklad mrtvol svých blízkých v reálném čase. Když však lidé začnou ničit hroby, včetně i toho, v němž se nachází tělo jeho zesnulé ženy, začne přemýšlet nad tím, zda jeho vynález byl skutečně dobrým nápadem. Následně se ale také rozhodne, že vyhledá pachatele. 

Už nějaký čas také víme, že ve filmu by se měla odrážet smutná událost z roku 2017, kdy zemřela Cronenbergova žena Carolyn v 66 letech. Herečka Diane Kruger, která by si podle všeho měla zahrát hned tři postavy, proto uvedla, že se možná bude jednat o režisérův nejosobnější film. Slavný filmař se každopádně postaral jak o režii, tak i o scénář.

Dále hrají Guy Pearce, Sandrine Holt, Jennifer Dale, Ingvar Sigurðsson, Al Sapienza, Elizabeth Saunders a Steve Switzman.

Ve Francii bude film premiérovat 25. 9. 2024.