A nyní něco pro milovníky řecké mytologie. Ještě letos bychom se měli dočkat filmu jménem The Return, který natočil italský režisér Uberto Pasolini. Britský herec Ralph Fiennes (Menu) se v něm představí jako Odysseus, mazaný ithacký král a hrdina Homérova eposu. Na světě máme nejenom datum premiéry, ale také dvě nové fotky, které si můžete prohlédnout níže.

Snímek by měl dorazit do kin 6. 12. 2024, u nás by to mohlo být klasicky o den dřív. Podle oficiálního popisu filmu budeme sledovat Odyssea, který se po 20 letech vyplaví na břehy Ithaky, je však naprosto vyčerpaný a zcela k nepoznání. 

Král se konečně vrátil z trojské války, nicméně jeho království se mezitím změnilo. Jeho milovaná žena Penelope (Juliette Binoche), o kterou se uchází celá řada nápadníků, je vězeňkyní ve svém vlastním domě. Jejich syna Télemacha (Charlie Plummer) navíc chtějí nápadníci zabít, protože v něm vidí překážku ve snaze převzít vládu nad královstvím.

Odysseus, který je poznamenaný svými zkušenostmi z války, se také změnil. Už dlouho není oním mocným válečníkem z minulých let. Přesto musí znovu objevit svou sílu, aby získal zpět vše, co ztratil. 

Bude to každopádně poprvé od dob oscarového Anglického pacienta (1996), co si Ralph Fiennes a Juliette Binoche opět společně zahrají v jednom filmu.

Uberto Pasolini se postaral jak o scénář, tak i o režii, jeho předešlými filmy byly Machan (2008), Zátiší (2013) a Nikam zvlášť (2020). Na scénáři ještě pracovali Edward Bond (Zvětšenina) a John Collee (Opičí muž).

Dále hrají Marwan Kenzari, Tom Rhys Harries, Amir Wilson, Jamie Andrew Cutler, Claudio Santamaria, Moe Bar-El, Aaron Cobham, Magaajyia Silberfeld a další.