Posledním filmem talentované německé režisérky Nory Fingscheidt bylo vcelku povedené drama V nemilosti (2021), ve kterém se v hlavní roli objevila Sandra Bullock. Nyní zde máme trailer na filmařky další celovečerní titul jménem The Outrun, ve kterém se v hlavní roli objeví Saoirse Ronan (Vražda v Londýně). Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

Snímek, jenž bude vycházet z pamětí novinářky a autorky Amy Liptrot, se zaměří na devětadvacetiletou alkoholičku jménem Rona (Ronan), která se po celém jednom desetiletí vrací zpět domů na skotské Orknejské ostrovy. Nyní střízlivá, ale osamělá Rona, která dlouho žila na kraji Londýna, se pokouší vyrovnat se svou minulostí, přičemž doufá, že právě divoká krása místních ostrovů jí pomůže uzdravit se. Mezi silnými vichřicemi a osvěžujícím chladným mořem v sobě mladá žena posléze nachází novou sílu a naději.

Snímek se už objevil na filmových festivalech Sundance a Berlinale, reakce jsou zatím spíše pozitivní. Tak snad se filmu eventuálně dočkáme i u nás. 

Nora Fingscheidt se postarala jak o scénář, tak i o režii, kromě zmíněného snímku V nemilosti má za sebou také německé drama Narušitel systému (2019).

Dále se ve snímku objeví herci jako Saskia Reeves, Stephen Dillane, Lauren Lyle, Paapa Essiedu a Izuka Hoyle.

V britských kinech se má film objevit 27. 9. 2024, na oznámení o české premiéře čekáme.