Britský herec Daniel Kaluuya nám už třeba skrze seriál Černé zrcadlo (2011) a horůrek Uteč (2017) dokázal, že má talent. Oscarová hvězda se ale rozhodla vyzkoušet si také práci za kamerou. Spolu s Kibwem Tavaresem nám tak za měsíc nadělí své dystopické drama jménem The Kitchen. Netflix už odhalil oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do Londýna, ve kterém byly všechny formy sociálního bydlení vymýceny. Zůstala pouze komunita jménem The Kitchen, jež se odmítá vystěhovat se z místa, které nazývá domovem. Jednou z hlavních postav se tak stává osamělý Izi (Kano), který však touží místo opustit. Jednoho dne se ale seznámí s Benjim (Jedaiah Bannerman), dvanáctiletým chlapcem, který přišel o matku, v rámci čehož se poohlíží po nové rodině. 

Film natočili Daniel Kaluuya, pro něhož bude snímek režijním a scenáristickým debutem, a Kibwe Tavares (Robots of Brixton). Na scénáři spolu s Kaluuyou pracoval i Joe Murtagh (Calm with Horses).

Dále se ve snímku představí herci jako Hope Ikpoku Jnr, Henry Lawfull, Rasaq Kukoyi, Richie Lawrie, Demmy Ladipo a Alan Asaad.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 19. 1. 2024.