Na Oscara nominovaný americký herec Matt Dillon (Jack staví dům) si zahraje jednu z hlavních rolí v chystaném psychologickém thrilleru The Island, který natočil slavný španělský režisér Fernando Trueba. Na světě už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Na krásném odlehlém ostrově v Řecku se mladá a temperamentní Alex připojí k týmu přímořské restaurace jako jejich nová servírka. Díky svému ženskému šarmu se jí rychle podaří získat si srdce charismatického Enrica, ona sama se ale zamiluje do Maxe, manažera restaurace a samotářského Američana, který se na ostrově usadil před desítkami let.

S ubíhajícím časem tak mezi nimi postupně roste sexuální napětí. Enrico si ale začne všímat znepokojivých náznaků, že Max má za sebou náležitě temnou minulost. Jedná se snad o nájemného vraha? Mafiána? Ať už je to jakkoliv, Alexin vztah se postupně proměňuje v trýznivý příběh o přežití. 

Fernando Trueba se postaral o režii i scénář, je také držitelem Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film za snímek Belle epoque (1992). Mezi jeho další filmy patří ještě Dívka tvých snů (1998) a Umělec a modelka (2012). Spolu s ním na scénáři pracoval ještě Rylend Grant.

Snímek se ve španělských kinech objeví 23. 8. 2024, zda se dostane také k nám, se necháme překvapit.