Minulý týden jsme se dočkali kratičké upoutávky na válečný snímek The Damned od italského režiséra Roberta Minerviniho, který byl uveden na letošním filmovém festivale v Cannes. A nyní zde máme i plnohodnotný trailer, který si můžete pustit výše.

Jak už víme, příběh se bude odehrávat během zimy roku 1862, kdy na území Spojených států zuří občanská válka. Síly Unie vyšlou na západní území rotu vojáků, která má za úkol hlídkovat v dosud neprozkoumaném a nezmapovaném pohraničí. Když ale jejich poslání změní svůj směr, začnou přemítat nad tím, jaký smysl vlastně má jejich nasazení ve válce.

I přestože trailer potvrzuje, že ve filmu přece jenom nějaké akční sekvence budou, podle prvních reakcí se i tak bude jednat spíše o pomalejší film, v němž budou hrát podstatnou úlohu především dialogy mezi jednotlivými vojáky a atmosféra. Takže pokud je to váš šálek čaje, dejte filmu šanci. Tedy samozřejmě za předpokladu, že u nás bude uveden.

Režisér Roberto Minervini je také autorem scénáře. Mezi jeho předešlé tituly patří dramata Odliv (2012), Zastavit bušící srdce (2013) a Druhá strana (2015).

Ve snímku si zahrají herci jako Jeremiah Knupp, René W. Solomon, Cuyler Ballenger, Timothy Carlson a Noah Carlson.

Zda se film objeví také u nás, zatím není známo.