Filmař Anand Tucker, který byl jednu dobu zvažován do pozice režiséra pro Harryho Pottera a Prince dvojí krve (2009), uvede na podzim svůj nejnovější celovečerák jménem The Critic, v hlavní roli se zde představí charismatický Ian McKellen (trilogie Pána prstenů).

Příběh nás zavede do Londýna během roku 1934. Jimmy Erskine (McKellen) je tím nejobávanějším divadelním kritikem současnosti, přičemž si velice užívá, když může náležitě a nelítostně strhat herce, kteří nesplňují jeho očekávání. Když ale majitel deníku Daily Chronicle zemře a vedení převezme jeho syn David Brooke (Mark Strong), Jimmyho pozice je náhle ohrožena, protože se s novým šéfem dostane do křížku. Ve snaze uchovat si moc a vliv, který považuje za vyloženě posvátný, se rozhodne uzavřít faustovskou dohodu s herečkou Ninou Land (Gemma Arterton). Jimmy a Nina se tak spolu s Davidem zapletou do nebezpečné sítě touhy, vydírání a zrady.

Anand Tucker se postaral o režii, mezi jeho další celovečerní tituly patří ještě Hilary a Jackie (1998), Jeden navíc (2005) a Přestupný rok (2010). Scénář si vzal pod palec Patrick Marber (Na dotek).

Dále hrají Ben Barnes, Alfred Enoch, Lesley Manville, Romola Garai, Claire Skinner, Nikesh Patel, Beau Gadsdon a další.

V amerických kinech od 13. 9. 2024, na oznámení o české premiéře čekáme.