Už zanedlouho služba Paramount+ představí vcelku slušně vyhlížející sérii jménem The Burning Girls, ve které si jednu z hlavních rolí zahraje Samantha Morton (Živí mrtví). Na světě už máme také oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do vesnice Chapel Croft, která však má náležitě temnou historii. Před pěti sty lety byla za svou víru upálena skupina osmi protestantských mučedníků, včetně dvou mladých dívek. Před třiceti lety z vesnice záhadně beze stopy zmizeli dva teenageři. A před dvěma měsíci se vikář místní farnosti oběsil ve svém kostele. Místní obyvatelé jsou navíc pořádní tajnůstkáři s podivnými tradicemi, kteří žádnému cizinci ani trochu nevěří. 

Jedna z oněch podivných a každoročních tradic vesnice zahrnuje připomínání výše zmíněných úmrtí zapalováním panenek z větviček, kterým místní jednoduše říkají: „hořící dívky“. A právě na ono místo přijíždí Jack Brooks (Morton) spolu se svou dcerou Flo (Ruby Stokes), aby se pro Chapel Croft ujala vedení místního kostela.

Sama se však vypořádává s osobní tragédií, kterou neulehčují ani profesní nezdary. Velice brzy si ale uvědomí, že tu něco nehraje. A že to zcela jistě souvisí s onou temnou minulostí vesnice. Seriál bude adaptací stejnojmenného románu z roku 2021 od autorky C. J. Tudor. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal švédský filmař Hans Rosenfeldt, který stojí za vznikem slavného a vynikajícího seriálu Most (2011). O režii jednotlivých epizod se postarali Charles Martin (Skins) a Kieron Hawkes (Ripper Street).

Dále se dočkáme herců jako Rupert Graves, Elodie Grace Orkin, David Dawson, Paul Bradley, Jane Lapotaire, Jack Roth, Mollie Holder, Safia Oakley-Green, Beth Cordingly a John Macmillian.

Ve Velké Británii bude seriál premiérovat na službě Paramount+ již 19. 10. 2023, u nás by ho snad mohl uvést SkySwhotime.