George Clooney si už kromě herectví několikrát vyzkoušel i práci režiséra. A ještě letos by měl premiérovat jeho nejnovější snímek, který ponese název The Boys in the Boat. Studio MGM navíc nedávno vydalo oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavní dějová linie nás zavede do 30. let 20. století, přičemž se zaměří na veslařský tým Washingtonské univerzity. Ocitáme se tak v době, kdy svět ještě zápolí s Velkou hospodářskou krizí, mnozí lidé ve Spojených státech se tak utápějí v dluzích a žijí v bídě. Tým nezkušených sportovců je ale odhodlaný dokázat, že to dokáže dotáhnout na medaile. Nakonec se dostane až na olympijské hry, které roku 1936 probíhaly v nacistickém Německu. 

Hlavními postavami celého příběhu se tak stávají Joe Rantz (Callum Turner) a jeho trenér Al Ulbrickson (Joel Edgerton). Těšit se tak můžeme na příběh o tom, kterak se týmu mladých veslařů podařilo vybojovat na zmíněných olympijských hrách zlato. Snímek bude vycházet ze stejnojmenné knihy z roku 2013, kterou napsal americký autor Daniel James Brown.

Práva na zfilmování knihy získala už v roce 2011 společnost The Weinstein Company, přičemž tehdy to vypadalo, že film natočí Kenneth Branagh (Přízraky v Benátkách). V roce 2018 pak projekt spadl do klína studia MGM, o dva roky později se pak k režii upsal George Clooney. 

Mezi další filmy, který oscarový herec natočil, patří ještě Milujte svého zabijáka (2002), Dobrou noc a hodně štěstí (2005) a Den zrady (2011). O scénář se postarali Jon Hartmere (Nedotkunutelní), Mark L. Smith (REVENANT Zmrtvýchvstání) a Chris Weitz (Jak na věc).

Dále se ve filmu objeví herci jako Courtney Henggeler, Chris Diamantopoulos, Thomas Elms, James Wolk, Hadley Robinson, Alec Newman, Jack Mulhern, Sam Strike, Austin Haynes, Tom Varey, Luke Slattery, Peter Guinness a Sam Douglas.

Snímek bude v amerických kinech premiérovat 25. 12. 2023, u nás to snad bude tradičně o den dřív.