Je tomu už pár let od oznámení, že slavný a velice talentovaný filmař Paul Thomas Anderson, který natočil skvělé filmové kousky jako Magnolia (1999), Až na krev (2007) a Nit z přízraků (2017), chystá svůj další celovečerní film. Ten už má nejednom datum premiéry, ale zřejmě i oficiální název.

Film by měl vyjít za rok, přesněji 8. 8. 2025. Bude se také jednat o vůbec první Andersonův film, který bude uveden i v IMAXu. První klapka padla už na začátku roku, v době natáčení nesl snímek pracovní název BC Project.

Podle nejnovějších zvěstí by se měl film nakonec nazývat The Battle of Baktan Cross, ovšem stále to ještě není jisté. Kolují také zvěsti o tom, že by se mohlo jednat o filmovou adaptaci knihy Městečko Vineland z roku 1990, kterou napsal Thomas Pynchon, ale raději si ještě počkáme na nějaké definitivní potvrzení. 

Snímek bude mít každopádně hvězdné obsazení, v předních rolích se nám představí oscaroví velikáni Leonardo DiCaprio (Zabijáci rozkvetlého měsíce) a Sean Penn (Asphalt City).

Posléze se k filmu přidali i herci jako Regina Hall (Černé pondělí), Wood Harris (The Wire - Špína Baltimoru), Benicio Del Toro (Ještěr), Teyana Taylor (Cesta do Ameriky 2), Alana Haim (Lékořicová Pizza) a Shayna McHayle (Holky sobě).

Anderson svůj nový film natočil po ochrannými křídly Warnerů, ke kterým se po téměř deseti letech vrátil. Své předešlé dva filmy, tedy výše zmíněná Nit z přízraků a Lékořicová pizza (2021), natočil pod dohledem studia Universal.