Nejdřív se koukneme na Terryho trailer.

Bývalý gangster John Henry (Terry Crews) žije nyní tichý a spořádaný život, tedy dokud mu na dveře v podstatě nezaklepou dva náctiletí imigranti na útěku, kterým se rozhodne pomoci a poskytne jim útočiště. Bohužel zjistí, že jeho nový přátelé jsou na útěku před jeho bývalým šéfem a nejobávanějším gangsterem v okolí (Chris „Ludacris“  Bridges). John se musí rozhodnout, jestli mu svoje hosty vydá a bude dál žít svůj nový život, nebo se rozhodne je bránit a vrátit se zpět na cestu násilí.

Popravdě, trailer mě celkem zklamal, protože působil dost zmateně a dokud jsem si nepřečetl synopsi, tak jsem vůbec netušil na co to vlastně koukám. Dokonce jsem z něho neměl ani to příjemné mravenčení, které se mi často dostavuje u našlápnutých trailerů na akční bijáky. Naštěstí pro film jsem fanda Terryho, takže jsem to s filmem nevzdal a nenapsal si jeho jméno na „černou listinu“. Další věc, která mě trochu šokuje je jméno filmu. Protože původní legenda o Johnu Henrym nemá s příběhem z traileru co dělat. Nejspíš se autoři chtěli pouze přiživit na známém jménu, ale možná, jenom možná mají vymyšlené nějaké zajímavé spojení (když nepočítám kladivo) s původní legendou. Necháme se překvapit.

Abysme toho neměli málo tak Netflix oznámil výrobu svého Johna Henryho. Ten by se ale měl věnovat více původní legendě a hlavní postavu by měl ztvárnit Dwayne Johnson. Hurej! Škoda že trailer nám doslova nic neříká a musíme tedy čekat na další. Možná je dobré zmínit, že Netflix oznámil svojí sérii dřív než vyšel trailer s Terry Crewsem. Respekt pro Sabaton films, kteří stojí za  trailerem s Terrym, že svůj film nepřejmenovali a rozhodli se jít do souboje s Netflixem o lepší film s Johnem Henrym. Tohle bude rozhodně zajímavá podívaná.

LEGENDA

John Henry je postava z lidových příběhů, které vypráví příběh o muži tak silném, že dokázal pouhým kladivem drtit skálu. Právě kladivo je symbol Johna Henryho a povídá se, že to byla první věc, kterou jako malé dítě vzal do ruky. Pracoval jako dělník u stavby železnice a legenda vypráví o závodu, kde měl John pouze se svým kladivem prohloubit tunel skrz celou skálu rychleji, než chlapi se sbíječkou. John nakonec závod vyhrál, ale zanedlouho potom zemřel na zástavu srdce. Povídá se, že to bylo z přemíry stresu a únavy. O jeho životě byla nazpívána spousta folklorních písní. Také se objevil v komiksech a dokonce o něm byl natočený i krátký film, který můžete shlédnout na youtube.