Pokud jste milovníci krvavých, brutálních a řádně nechutných hororů, které se své diváky snaží co nejvíce znechutit, možná jste už zhlédli snímek Terrifier (2017) a jeho pokračování (2022), o nějž se postaral režisér Damien Leone. Oba dva díly se zaměřují na sadistického vrahouna jménem Art the Clown (David Howard Thornton), který s velice škodolibou radostí zabijí své nebohé oběti těmi nejmorbidnějšími způsoby.

Už nějakou dobu víme, že Leone se nám chystá nadělit také třetí díl, se kterým se opět pokusí posunout hranice filmové brutality na novou úroveň. A nyní konečně víme, kdy přesně si budou moct fanoušci připravit pytlíky na zvracení. Oficiální premiéra třetího dílu byla stanovena na 25. 10. 2024, tudíž na halloweenské období, jak jinak. Venku máme i (patrně) oficiální plakát, který si můžete prohlédnout níže.

Z něho se zdá, že Art započne své třetí vražedné řádění během vánočního období. O ději toho moc nevíme, ale už je potvrzené, že kromě Thorntona se vrátí i Lauren LaVera, která si opět zahraje Siennu Shaw, hlavní hrdinku z druhého dílu.

Celkově tvůrci slibují, že trojka bude opět o stupínek šílenější a brutálnější, pomoci tomu má i mnohem větší rozpočet, který podle všeho překonal milionovou hranici. Předchozí díl se třeba natočil „pouze“ za 250 tisíc dolarů, celkově se mu ale podařilo utržit krásných 15,7 milionů, tudíž pokračování měl v podstatně zaručené. Díky většímu rozpočtu tak mají mít tvůrci mnohem větší kreativnější svobodu. Což asi znamená, že naši morbidní zvědavost jednoznačně uspokojí. 

První klapka by měla padnout někdy během zimy. Celá série vychází ze stejnojmenného krátkometrážního snímku z roku 2011, o který se Leone postaral také. Předchozí díl svou brutalitou a násilím natolik šokoval, že mnohým návštěvníkům kin se při jeho sledování udělalo nevolno, načež pak museli urychleně sál opustit, aby se vyzvraceli.

Je otázkou, co bude se sérii dál, pokud se z komerčního hlediska zadaří i trojce. Zůstane Leone pouze u trilogie? Nebo bude s Artem pokračovat dál? To holt uvidíme asi až za rok.