Starý dobrý Terminátor se nám vrací, tentokrát však v animované verzi a bez Arnolda Schwarzeneggera. Chystaný seriál Netflixu jménem Terminator Zero, který na streamovací službu dorazí na konci léta, se konečně pochlubil vůbec první upoutávkou. Podívat se na ni můžete výše.

O samotném příběhu nám toho sice moc neřekne, potvrdí však, že se bude jednat podívanou, jež bude určená především pro dospělé. Už nějaký čas ale víme, o čem by měl příběh pojednávat. Zavést by nás měl do roku roku 2022, během něhož už probíhá ničivá postapokalyptická válka mezi zbytky lidstva a armádami strojů.

Jednou z hlavních hrdinek se stává lidská bojovnice jménem Eiko (Sonoya Mizuno), která se musí vrátit zpět v čase do roku 1997, aby ochránila vědce jménem Malcolm Lee (André Holland), geniálního počítačového programátora a otce tří dětí, jehož pronásledují noční můry o apokalyptické budoucnosti. Ten bude stát za vytvořením Kokoro (Rosario Dawson), vyspělé umělé inteligence, která bude takovou japonskou odpovědí na záporácký Skynet se stejnou mocí.

Nová upoutávka taktéž ukáže (zřejmě) záporáckého Terminátora, jemuž by měl propůjčit hlas Timothy Olyphant (Strážce pořádku).

Další přední postavou v příběhu se má stát i takzvaná Prorokyně, filozofická průvodkyně lidského odporu proti strojům, jež bude pastýřkou všech přeživších, kteří přebývají v temnotě neznáme budoucnosti. Ztvárnit by ji měla Ann Dowd (Příběh služebnice).

Ještě někdy během příštího měsíce se zřejmě dočkáme nějakého plnohodnotného traileru, který nám toho o příběhu snad prozradí více. 

Mezi výkonné producenty patří společnost Skydance a japonské animační studio Production I.G.

O režii jednotlivých epizod se postaral japonský filmař Masashi Kudo (Hajate no gotoku!).

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Mattson Tomlin, který nám například nadělil sci-fi Matka versus android (2021), zároveň také pracuje s Mattem Reevesem na druhé části Batmana s Robertem Pattinsonem.

Na Netflixu od 29. 8. 2024.