Mezi slibně vyhlížející animované tituly letošního roku bezesporu patří také chystaný seriál Terminator Zero, který Netflix uvede už za necelé dva týdny. Nyní nám streamovací služba nadělila další upoutávku se scénou, kterou zřejmě bude celý seriál začínat. Podívat se na ni můžete výše.

Nahlédneme tak do výrobny záporácké umělé inteligence Skynet, která v apokalyptickém roce 2022 hodlá vyslat do minulosti jednoho ze svých smrtících terminátorů (Timothy Olyphant). Ten bude naprogramován, aby v roce 1997 zlikvidoval Malcolma Lee (André Holland), geniálního počítačového programátora a otce tří dětí, jehož pronásledují noční můry o apokalyptické budoucnosti.

Malcolm totiž chystá vypustit nový systém umělé inteligence jménem Kokoro (Rosario Dawson), který by mohl Skynetu vzdorovat a zachránit tak lidstvo před katastrofou. Těžko říct, co vlastně scény s Malcolmem představují. Nachází se ještě v zemi snů? Nebo bude takhle vypadat jeho setkání s Kokoro?

Až už to bude jakkoliv, lidský odpor proti strojům vyšla do minulosti jednu ze svých bojovnic, kterou by se měla stát Eiko (Sonoya Mizuno). Ta bude muset Malcolma ochránit, aby mohla změnit osud celého lidstva.

Snad se bude skutečně jednat o skvělé pokoukání, bylo by fajn se konečně po opravdu hodně dlouhé době dočkat kvalitního terminátorského titulu.

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Mattson Tomlin, který nám například nadělil sci-fi Matka versus android (2021). O režii jednotlivých epizod se postaral japonský filmař Masashi Kudo (Hajate no gotoku!).

Na Netflixu od 29. 8. 2024.