Když bylo oznámeno, že slavný krimi seriál Temný případ (True Detective) dostane další řadu, mnohé fanoušky to náležitě nadchlo. Pak ale vyšlo najevo, že si ji Nic Pizzolatto, původní tvůrce a hlavní scenárista všech předešlých sezón, tentokrát pod palec nevezme, vyvolalo to jisté obavy.

Čtvrtou sezónu s názvem Noční krajina tentokrát napsala a zrežírovala mexická filmařka Issa López (Britannia), jejíž filmografie zatím zas až tak bohatá není, tudíž bylo otázkou, jak si se slavným seriálem poradí. Pokud i vy sami máte obavy, tak pro vás máme dobré zprávy. První reakce od kritiků jsou zatím skvělé. 

Na agregátoru Rotten Tomatoes má Noční krajina dokonce čistých 100 %. Jen pro porovnání, první sezóna má od kritiků 91 %, druhá 47 % a třetí 84 %. Je samozřejmě vcelku pravděpodobné, že se ono číslo v budoucnu krapet sníží, stejně tak ještě uvidíme, jak sezónu přijmou diváci.

Celkově je chválena především řádně temná a děsivá atmosféra, herecké výkony Jodie Foster a Kali Reis, které v Noční krajině ztvárňují hlavní role, a v neposlední řadě také zaznívá, že čtvrtá sezóna je pro seriál návratem do formy. My se o tom budeme moci přesvědčit už brzy, Noční krajina bude na HBO Max premiérovat už 14. 1. 2024. 

V Noční krajině tentokrát zavítáme na Aljašku. Během jedné noci ze stanice Tsalal Arctic zmizí za záhadných okolností několik pracovníků, jejich těla jsou následně nalezena zamrzlá v ledu. Na scénu proto přichází policistka Liz Danvers (Jodie Foster), která se pokusí celé této záhadě přijít na kloub. Pomáhat jí bude i nová parťačka, kterou se stane mladá a drsná policistka Evangeline Navarro (Kali Reis).

Dále hrají John Hawkes, Christopher Eccleston, Fiona Shaw, Anna Lambe, Finn Bennett, Aka Niviâna, Isabella Star Lablanc a Joel D. Montgrand.