Slavný krimi seriál Temný případ (True Detective) se po novém roce vrátí se zbrusu novou řadu. Na té už sice nedělá původní tvůrce a scenárista, tedy Nic Pizzolatto, ale obsazení je sympatické a podle dosavadních upoutávek by se mohlo i tak jednat o slušnou podívanou. Nyní nám služba Max nadělila zbrusu nový oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. Dáte nové řadě šanci?

Příběh čtvrté sezóny, která ponese název Night Country, nás tentokrát zavede do mrazivých končin Aljašky. Během jedné dlouhé zimní noci ze stanice Tsalal Arctic zmizí za záhadných okolností několik pracovníků. Brzy poté jsou jejich těla nalezena zamrzlá v ledu. Na scénu proto přichází policistka Liz Danvers (Jodie Foster), která se pokusí celé této záhadě přijít na kloub. Pomáhat jí bude i nová parťačka, kterou se stane mladá a drsná policistka Evangeline Navarro (Kali Reis). Rozhodně se ale nedá říct, že by si obě dvě vyšetřovatelky padly do oka. 

Další řadu si po Pizzolattovi tentokrát vzala na starost Issa López, která natočila dvě epizody ze seriálu Britannia (2018). Celkově se čtvrtá řada bude skládat z osmi epizod.

Dále se v nové řadě představí herci jako John Hawkes, Christopher Eccleston, Fiona Shaw, Anna Lambe, Finn Bennett, Aka Niviâna, Isabella Star Lablanc a Joel D. Montgrand.

Na službě Max (HBO Max) bude nová sezóna premiérovat 14. 1. 2024.