Služba Apple TV+ nám krátce po začátku příštího měsíce nadělí hvězdně obsazený seriál Temná hmota, který bude adaptací stejnojmenného bestselleru z roku 2016 od Blakea Crouche. V hlavních rolích se nám představí Joel Edgerton (Obi-Wan Kenobi) a Jennifer Connelly (Top Gun: Maverick). Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

Hlavním hrdinou příběhu se stává Jason Dessen (Edgerton), schopný fyzik, zkušený profesor a milující manžel, kterého jedné noci v Chicagu někdo unese a uvrhne do alternativní verze jeho života. V tomto podivuhodném labyrintu nejrůznějších realit se vydává na strastiplnou cestu, aby se vrátil ke své skutečné rodině a zachránil ji před tím nejděsivějším a nejhrozivějším nepřítelem, jakého si lze představit: před sebou samým. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou seriálu se stal sám autor původní předlohy Blake Crouch, který také psal pro seriály jako Městečko Pines (2015) a Dobré mravy (2016). O režii jednotlivých epizod se postarali Jakob Verbruggen, Roxann Dawson, Logan George, Celine Held a Alik Sakharov.

Dále se ve snímku objeví herci jako Oakes Fegley, Alice Braga, Jimmi Simpson, Dayo Okeniyi a Amanda Brugel.

Seriál bude na službě Apple TV+ premiérovat 8. 5. 2024.