Už je to asi jasné. Smyslem života filmaře Rhyse Waterfielda je natočit co nejvíce hororových filmů, které ruinují dětské vzpomínky. Před několika dny vstoupil do vybraných kin jeho nový snímek jménem Medvídek Pú: Krev a med, ve kterém už známý méďa žádným přátelským a milým zvířátkem nebude. Waterfield ale plánuje natočit další filmy o zvrácenějších verzích slavných hrdinů, které si děti všude po světě zamilovaly.

V první řadě nám hodlá zmasakrovat vzpomínky na Petra Pana, přičemž posléze se stane výkonným producentem pro hororovou verzi kolouška Bambiho, který se stane monstrózním postrachem okolních lesů. Samozřejmě ale nelze vytvořit horor na všechny pohádkové hrdiny, protože mnohé z nich chrání autorská práva. Waterfield tak v rozhovoru pro Collider dostal následující otázku: Pokud by autorská práva nebyla problémem, které projekty pro děti by nejraději převedl do hororové verze? 

A režisér měl jasno. Teletubbies a Želvy Ninja. V případě prvního zmíněného dětského seriálu z roku 1997, na který jste možná i vy jako caparti občas koukali (jen se přiznejte!), to není zas až tak velké překvapení. I přestože se pro děti asi jedná o žoviální podívanou, na vzhledu všech čtyř „hrdinů“ je i tak něco silně znepokojujícího, co může vyvolat noční můry. Hororový styl by tudíž zrovna v tomto případě docela seděl.

U Želv Ninja zas Waterfield prohlásil, že mu přijde děsivý už samotný námět. Hlavní čtveřice hrdinů se skládá z lidsky vyhlížejících želv, které žijí ve stokách, mají krysího krále, jehož následují, a ven do světa lidí vycházejí vždy po zuby ozbrojené. Režisérovi by se tak zamlouvala představa, kterak vraždící želvy masakrují lidi na ulicích a pak je svému krysímu králi přinesou jako pizzu. Zrovna tyto dvě čtveřice známých postav by ale měly být chráněny právy, tudíž Waterfield o tom opravdu může jenom snít. 

Co se týče výše zmíněného filmu Medvídek Pú: Krev a med, tak zatím má naprosto katastrofální recenze. Na Rotten Tomatoes má momentálně od kritiků pouhých 6 % a od diváků zas 58 %. Mnozí diváci na Twitteru však prohlašují, že snímek je tak strašně špatný, až je vlastně geniální. Někteří ho dokonce přirovnali k legendárnímu snímku The Room, který v roce 2003 natočil starý dobrý a všemi milovaný Tommy Wiseau.

V našich kinech by se film měl objevit už za dva týdny, přesněji 2. 3. 2023.

Půjdete se podívat?