Na začátku příštího měsíce nám Netflix nadělí slibně vyhlížející minisérii jménem Ripley, která si posvítí na Thomase Ripleyho, hlavní postavu slavných detektivních románů od americké autorky Patricie Highsmith.

Příslib kvalitní podívané může být i fakt, že minisérii si vzal kompletně pod palec oscarový filmař Steven Zaillian, který napsal scénář ke slavným filmovým kouskům jako Schindlerův seznam (1994) a Americký gangster (2007). Streamovací služba se každopádně pochlubila zbrusu novým trailerem, který si můžete pustit výše.

Tom Ripley (Andrew Scott) se v New Yorku 60. let živí prodejem uměleckých falzifikátů. Zbohatlík Herbert Greenleaf ho ale jednoho dne najme, aby jeho syna Dickieho (Johnny Flynn) přesvědčil k návratu domů z Itálie. Ripley se však nechá Dickieho životním stylem okouzlit, v rámci čehož se pak vydá na zlověstnější stezku, jež zahrnuje vydírání, podvody a vraždy. 

Steven Zaillian, který se postaral jak o scénář, tak i o režii, už se seriálovou tvorbou má jisté zkušenosti. Je například jedním z hlavních tvůrců kriminální minisérie Jedna noc (2016), kterou vedl spolu s Richardem Pricem (Výkupné).

Dále hrají Dakota Fanning, Pasquale Esposito, Franco Silvestri, Eliot Sumner, Lorenzo Acquaviva a Dan Matteucci.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 4. 4. 2024.