Ještě letos uvede studio Lionsgate nové drama Takové maličkosti s Cillianem Murphym (Oppenheimer) v hlavní roli, které letos zabojovalo na Berlinale o Zlatého medvěda za nejlepší film. Studio nedávno zveřejnilo oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Murphy si zahraje Billa Furlonga, oddaného otce, který v roce 1985 pracuje jako obchodník s uhlím, aby mohl uživit svou rodinu. Následně ale odhalí nejenom znepokojivá tajemství, která uchovává místní klášter, ale i jisté skutečnosti o sobě. To ho přinutí postavit se své vlastní minulosti v irském městečku New Ross, které zcela ovládá katolická církev.

Snímek se tak zaměří na takzvané Magdaleniny prádelny, azylové domy pro „padlé ženy“, které byly založené v 19. století ve Velké Británii a v Irsku. Je známo, že zde mnohé ženy čelily násilí a zneužívání. Film bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy (Small Things Like These) z roku 2020, kterou napsala Claire Keegan. 

O režii se postaral Tim Mielants, který natočil filmové tituly jako Patrick (2019) a Vůle (2023). S Murphym už pracoval na slavném seriálu Gangy z Birminghamu (2013), pro který natočil všechny epizody třetí řady. Scénář zpracoval Enda Walsh (Hlad).

Dále hrají Ciarán Hinds, Emily Watson, Amy De Bhrún, Joanne Crawford, Eileen Walsh, Abby Fitz a Ian O'Reilly.

V amerických kinech od 8. 11. 2024, na oznámení o české premiéře čekáme.